Sluipverbruik (ers) opsporen en uitzetten met schakelbare stekkerdoos

Sluipverbruik kost meer dan je denkt.

Volgens onderzoek is een gemiddeld huishouden per jaar 450 kWh kwijt aan standby verbruik. Wanneer je apparaten helemaal uit zet verminder je dit sluipverbruik met maar liefst tweederde. Winst voor jou en voor het milieu!

Sluipverbruik, bezuinigen, groen, eco-vriendelijk

TOP 5 SLUIPVERBRUIKERS:

 • TV en randapparatuur (decoder, recorder etc): besparing tot € 50,- per jaar
 • Computer met randapparatuur: besparing tot € 30,- per jaar
 • Koffiemachine op warmhoudstand: besparing tot € 16,- per jaar
 • Stereoset, losse audioapparatuur: besparing tot € 10,- per jaar
 • Magnetron/oven met klok etc.: besparing tot € 10,- per jaar

En denk ook eens aan laders die in het stopcontact blijven zitten van kruimeldief, telefoon, tablet, elektrische tandenborstel, babyfoon.

Tip: Probeer thuis de apparaten die je met een USB stekker kan laden via de computer, TV of ander apparaat dat toch al aan staat te laden.

Al met al is een besparing van € 100,- per jaar makkelijk te behalen!

Wil je meer weten? Kijk dan eens naar het onderzoek “Hoe energiebewust zijn wij eigenlijk” wat door TNS Nipo in opdracht van Essent werd uitgevoerd.

 

Geplaatst in Besparen, Groener Wonen en getagd met , , , , , .

3 reacties

 1. Interessant stuk, sluipverbruik is iets wat in essentie tegengegaan wordt door het handelen van mensen zelf, door een relatief kleine moeite kunnen ze toch al een redelijk bedrag besparen op de energierekening.
  Apart is bijvoorbeeld ook dat in de levensduur van één magnetron, het klokje van de magnetron zelf meer energie verbruikt dan de energie die daadwerkelijk gebruikt wordt om voedsel op te warmen.
  Maar zo zijn er ook nog andere apparaten met een hoog standby-verbruik, de elektrische bedbodem (€15 per jaar) en de CV-ketel ook al werkt deze op gas, toch weer bijna €18. Het bewustmaken van sluipverbruikers hebben wij met DeVention tot een van onze bedrijfswaarden gemaakt, misschien interessant hier eens over te sparren?

 2. Goed dat ook makelaars zich bewust zijn van energieverbruik en ook meteen actief een bijdrage levert in de groei van bewustzijn. Bewustzijn is de eerste stap, ik zie dit bewustzijn nu overal toenemen. Mooi om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.