Hoe richt ik mijn eetkamer in? Enkele superhandige tips!

Ben je net verhuisd naar een huis met een aparte eetkamer? Wij hebben enkele tips hoe je die het beste kan inrichten. Natuurlijk wil je dat het er een beetje leuk uitziet op de plek waar je eet. Hier doemen de vragen op: wat voor eettafel en stoelen wil ik hebben? En neem ik er een aparte buffetkast of dressoir bij?  Wij hebben enkele tips waar je op moet letten voordat je de eetkamer gaat inrichten.

 

Meet je ruimtes op.

Wanneer je een grote ruimte hebt met maar een kleine eettafel kan de kamer er al snel kil uitzien. Heb je veel ruimte over? Dan kan je overwegen een buffetkast of dressoir aan te schaffen. Verder kan je grote ruimtes verder sfeervol maken met vloerkleden en gordijnen. Aan de andere kant wil je niet dat je kamer te vol wordt met te grote meubels. Je wilt je namelijk niet overal tegenaan stoten als je langsloopt. Let dus goed op of er genoeg loopruimte is rondom je meubels.

 

Hoe vaak gebruik je de eetkamer.

Dit is een belangrijke vraag bij het inrichten van de eetkamer. Gebruik je de eetkamer dagelijks of enkele keren per jaar.

Zo is het slim voor een veelgebruikte eetkamer meubilair en materialen te gebruiken die makkelijk schoon te houden zijn. Vooral als je jonge kinderen hebt. Eetkamers die weinig gebruikt worden mogen juist best wat duurder zijn en onderhoud van je vragen. Bovendien kan je de weinig gebruikte eetkamer ook een extra functie geven, bijvoorbeeld voor opslag of om er te werken.

 

Het inrichten van je eetkamer

Het meest gebruikelijke is om de kleur van je eettafel en eetkamerstoel met elkaar te matchen. Zorg er hierbij voor dat de tafel en de stoelen dezelfde tint. Zo zijn bruine stoelen mooi bij een houten tafel en passen witte stoelen bij een grijze eettafel. Verder is het tegenwoordig ook hip om te mixen en matchen van stoelen. Zo kan je verschillend gevormde stoelen in dezelfde kleur bij elkaar zetten. Of je kiest juist dezelfde type stoel in verschillende kleuren.

Bron: abeautifulmess.com

 eetkamer inrichten

Verlichting in je eetruimte.

Er zijn allerlei mogelijkheden op het gebied van verlichting. Je kan kiezen uit vloerlampen, hanglampen, kandelaren en kroonluchters. Verder kan je ervoor kiezen kaarsen en theelichtjes plaatsen voor een gezellige sfeer. Wij raden aan om verlichting te kiezen die je kunt dimmen. Zo kan je de hoeveelheid licht aanpassen aan de hoeveelheid licht die je nodig hebt.

Ga je voor een kroonluchter? Let er dan op dat er voldoende ruimte tussen de tafel en de kroonluchter zit. Een ruimte van 85 centimeter is gebruikelijk.

Al met al zijn er veel dingen om rekening mee te houden bij het meubileren van je eetkamer. Er is niet één perfecte manier om het in te richten. Het belangrijkste is dat je hem inricht naar hoe jij hem het liefst wilt.

 

 

Geplaatst in Uncategorized en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.